covid, corona, coronavirus

Protocol voor de rijlessen vanaf 3 maart

‘s Morgens voor aanvang van elke les dient de leerling zich de volgende vragen te stellen.

  1. Had je een van de volgende klachten in de afgelopen 24 uur: hoesten, neusverkoudheid, koorts van 38⁰C of meer, benauwdheidsklachten?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot of gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (in een lab)?
  4. Heb je een huisgenoot /gezinslid met het nieuwe coronavirus en heb je in de afgelopen 14 dagen contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in thuisisolatie omdat je direct contact hebt gehad met iemand met corona?

Moet je één van deze vragen met JA beantwoorden, dan is dit een reden om de les te annuleren.
Triage volgt ook nog in de auto voor aanvang van de les.

Annuleer je les zo vroeg mogelijk! Dit is het snelst mogelijk via WhatsApp. Ook al is dit twee dagen voor aanvang van de les. Als je op de dag zelf klachten hebt annuleer dan ook zo vroeg mogelijk, ook al is het ‘s morgens 6 uur.  Het is erg lastig als je 12 uur een les hebt en er wordt een uur van te voren afgebeld (b.v. omdat je moeder gisteren is getest). Dit levert alleen maar vervelende situaties op en laten we dat vooral samen proberen te voorkomen!

De regels schrijven voor dat er maar één leerling tegelijk in de auto mag zijn. De lessen starten daardoor op een centrale plaats. Dit kan reistijd veroorzaken. We zullen proberen dit voor iedereen te beperken. Toch kan dit soms leiden tot enige vertraging van de les, omdat ik dan zelf naar de volgende startplaats moet rijden!

Verder zal voor elke les zal de auto op essentiële plaatsen gereinigd worden, lessen we ten alle tijden met mondkapjes en eventueel plastic handschoenen. De leerling zal deze zelf mee moeten brengen! Onze auto is voorzien van een spatscherm en we proberen tussen de lessen door zoveel als mogelijk te luchten.

We zijn blij dat we eindelijk weer mogen starten. Iedereen is helemaal klaar met corona!!!

Toch zullen we wel de regels moeten volgen om niet weer stil te komen staan. Toon begrip voor de situatie dan valt hij het minst zwaar.

Succes en op naar je rijbewijs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Vragen?
Vragen? Stel ze direct via Whatsapp!