board, chalk, feedback

5 Tips voor het behalen van je rijbewijs πŸ™‚

Elke leerling wil zo snel mogelijk zijn rijbewijs halen en het gemak ervaren van het op zak hebben van dit papiertje. Natuurlijk kun je altijd zelf meewerken aan het soepel verlopen van de opleiding. Lees onderstaande 5 tips en slaag de 1e keer voor je examen!

1. Begin op tijd met je theorie ❗

Leerlingen met kennis van de theorie kunnen efficiΓ«nter opgeleid worden. De instructeur kan zich richten op de rijvaardigheid en verspilt geen tijd met het uitleggen van verkeersborden of andere zaken. Het theorie-examen wordt vaak onderschat en dit kan een hoop vertraging veroorzaken. De leerlingen mogen pas op voor het praktijkexamen als een theorie certificaat is behaald.

2. Kom voorbereid naar de lessen 😎

De leerlingen krijgen een leskaart waarop bijgehouden wordt welke onderwerpen behandeld zijn. Thuis kunnen de leerlingen deze onderwerpen dan nogmaals doornemen en voorbereiden voor de volgende lessen. Zo ontstaat meer betrokkenheid en interactie tussen de instructeur en leerlingen. Tevens kan er gerichter opgeleid worden. Vraag in de auto naar tips voor de lesvoorbereiding.

3. Kies het juiste pakket πŸ™‚

Het aantal rijlessen dat je nodig hebt is voor iedereen anders. De een leert sneller dan de ander en sommigen hebben meer aanleg of inzicht dan anderen. De instructeur kan dan op basis van je aanleg, inzicht en rijvaardigheid aangeven hoeveel rijlessen je ongeveer nodig hebt. Zo weet je waar je aan toe bent en welk rijlespakket het beste bij je past. Wel zo fijn!

4. Zorg dat je rijlessen volgt onder verschillende omstandigheden πŸ˜›

Wat is er anders in de regen, het donker of de spits? Allemaal omstandigheden die we dagelijks meemaken in Nederland. De kunst is om in alle omstandigheden de controle te houden en de auto veilig door het verkeer te krijgen. De examinatoren beoordelen juist of iemand veilig en zelfstandig verkeersdeelnemer kan zijn. Hoe meer ervaring, hoe beter je gaat rijden!

5. Kijk mee als passagier πŸ˜‰

Stap eens bij je ouders in de auto en kijk hoe zij rijden. Probeer de fouten en goede punten eruit te halen en deze te vergelijken met jezelf. Het is bewezen dat mensen enorm snel leren als ze dingen met eigen ogen zien. Je mag ook best eens een vraag stellen of je ouders corrigeren.

Leerlingen die deze stappen zoveel mogelijk proberen te volgen en bewust zijn van hun fouten zullen wezenlijk sneller het rijbewijs halen. Na 10 jaar kunnen we wel zeggen dat dit de uitdagingen zijn voor bijna alle leerlingen. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Open chat
1
Vragen?
Vragen? Stel ze direct via Whatsapp!