Over ons

Persoonlijk

De persoonlijke en geduldige aanpak zijn kenmerkend voor de opleiding.

Betrouwbaar

Meer dan 10 jaar bewezen ervaring, waarin veel verschillende leerlingen voorbij zijn gekomen

Flexibel

Leerlingen bepalen, waar mogelijk, de tijd en startlocatie in de opleiding.

Introductie

Rijschool Eric van der Velden is de rijschool voor de Ooijpolder en omgeving. De rijschool staat voor Persoonlijkheid, Betrouwbaarheid & Flexibiliteit. Bij ons staat de leerling voorop.
Meerdere malen lessen per week is een pré. Een rijles duurt bij ons standaard 60 minuten en er is ook de mogelijkheid om er een blokuur van te maken. Dit versnelt je opleiding.
Wij halen, waar mogelijk, de leerling op een gewenste plaats op en brengen je ook weer thuis. 

Werkwijze

Wat kun je verwachten als je in de auto stapt? 

Wie is je instructeur?

Je vaste instructeur is Eric van der Velden, die de rijschool is gestart in 2009. Eric heeft veel ervaring in het vak en afgelopen 10 jaar al vele nieuwe chauffeurs mogen feliciteren. De persoonlijke benadering en geduldige instructie zijn kenmerkend. We passen onze instructie zoveel mogelijk aan op de leerling en werken stapsgewijs toe naar het examen. Je zult je snel op je gemak voelen!

De lesauto

Vanzelfsprekend lessen we met een moderne auto van deze tijd. Op dit moment een ‘’Peugeot 3008’’. De auto is voorzien van vele moderne technieken. Een paar voorbeelden van veel gebruikte systemen waarmee leerlingen kennismaken tijdens het lessen zijn; het navigatiesysteem, ABS, dodehoekassistentie en hill assistant. De zelfrijdende auto’s zijn de toekomst horen we steeds vaker. Wij leren je de juiste balans tussen technische hulpmiddelen en het zelfstandig besturen van de auto. De chauffeur is en blijft voorlopig nog altijd verantwoordelijk!

Verder werken we sinds een tijdje met het ‘’lescam’’ camerasysteem. Leerlingen kunnen dan tijdens of na afloop thuis de lessen terugzien. Het systeem filmt de leerling en de verkeerssituaties in een beeld. De beelden worden opgeslagen op een persoonlijke SD-kaart, die de leerlingen zelf moeten bewaren. Tevens handig voor het thuisfront om eens mee te kijken met de vorderingen.  

Waar ga je de weg op?

Ons werkgebied is Nijmegen en omliggende dorpen. Leerlingen komen veelal uit de Ooijpolder maar ook Beek, Lent, Weurt, Beuningen, Wijchen, Malden en Groesbeek. De leerlingen worden, waar mogelijk, op de door hen gewenste locatie opgehaald of afgezet.

De rijlessen zullen voornamelijk in Nijmegen plaatsvinden, dit is de locatie waar ook de examens worden afgenomen. De stad biedt vele mooie en uitdagende oefenmogelijkheden. Zoals het drukke (stads)centrum met vele fietsende studenten, de heuvels in Berg en Dal, de snelwegen A73 en A15 en natuurlijk het door velen gevreesde Keizer Karelplein.

 

Op welke manier zijn de lessen opgebouwd?

De lessen worden in blokken van 60 minuten gegeven. Er wordt gewerkt met de leerlingen app van Plan Go. De leskaart, je vorderingen en het aantal lessen staan in de app vermeld. De leerling en instructeur kunnen zo gemakkelijk de voortgang monitoren en focussen op de juiste punten. De leerlingen kunnen op deze manier ook de ouders op de hoogte houden of thuis bepaalde onderwerpen voorbereiden middels lesvoorbereiding met instructievideos.  

Open chat
1
Vragen?
Vragen? Stel ze direct via Whatsapp!